Biografie

Welkom op de website van Priscilla Ophof, een getalenteerde levensliedzangeres met een passie voor muziek en emotie. Hier kunt u haar inspirerende biografie lezen, waarin u meer te weten komt over haar muzikale reis en persoonlijke verhalen. Ontdek de unieke stem en oprechte toewijding van Priscilla Ophof en laat u meevoeren door haar hartverwarmende melodieën.

Priscilla Ophof is op 11 maart 1989 geboren in Deventer. Op dat moment wist zij nog niet dat de levensjaren tot en met haar jeugd er compleet anders uit zouden zien dan wat een kind normaal gesproken tijdens deze belangrijke opvoedingsfase meemaakt. Toch heeft ze dankzij haar vriendin Cathy, waarmee ze in 2012 is getrouwd, alles weer op de rit gekregen en hoopt ze de mensen met haar muziek te omarmen. Samen hebben ze besloten om de zangcarrière van Priscilla serieuze vormen te geven. Ze vindt de rust in het maken van muziek en het verleden zal ze in haar muziek zo verwerken dat ze toch verder kan gaan hetgeen haar zo gelukkig maakt.

Het meezingen met Nederlandstalige liedjes kreeg ze met de paplepel ingegeven van haar ouders. Priscilla herinnert zich nog heel goed dat ‘Moest dat nou’ van De Heikrekels één van haar favoriete liedjes was. Het is haar ook bijgebleven dat ze altijd dacht dat er ‘Mustafa’ gezongen werd. En zong luid mee later kwam ze erachter dat dit ‘Moest dat nou’ moest zijn. Omdat Priscilla tijdens haar kinderjaren veel met muziek bezig was, was ze op haar kamer altijd al bezig met het luisteren én zingen van onder andere André Hazes. Vooral de teksten die André zong hebben haar altijd geïnspireerd

In de jaren 2000 organiseerde zanger Jaman een talentenjacht bij wijkgebouw De Ark in Deventer. De auditie van Priscilla viel voor haar bijzonder goed uit. Ze werd 1ste en won als prijs dat ze als gastartiest mocht zingen voor het grote publiek tijdens een single-releaseparty van Jaman. Dat moment omschrijft Priscilla als haar eerste doorbraak als zangeres. Via mond op mondreclame werd ze steeds vaker geboekt. Een optreden op de Markt in Deventer zal ze nooit vergeten. Het was één groot feest. Toch veranderde de stemming opeens toen bleek dat haar moeder een affaire met een artiestenmanager kreeg. Dat werd ook opgemerkt door haar vader en in huize Ophof werden de relationele problemen alleen maar groter. Haar ouders gingen scheiden en Priscilla kreeg te horen dat het haar schuld was. Vanwege deze tragedie besloot ze te stoppen met zingen. Alle plezier dat ze eraan beleefde verdween als sneeuw voor de zon. Ze nam als afscheid een single op ‘Als kind was ik gelukkig’. Haar vader belandde in de gevangenis en met haar moeder had ze geen contact meer. Ze kwam op straat te staan en wist niet waar ze onderdak moest vinden. Heel toevallig kwam ze haar vriendin Cathy tegen die haar meenam naar huis. De ouders van Cathy waren enorm aangeslagen en besloten haar in het gezin op te nemen. Het zingen hoefde op dat moment niet meer van haar. Tot haar 18e levensjaar heeft Priscilla van dit aanbod gebruik gemaakt. Daarna ging ze op eigen benen staan.

In 2022 gebeurde er iets totaal onverwachts, Priscilla kwam op een camping te staan en via een box zong ze een liedje voor de lol lekker in de voortent met wat vrienden. Plotselingkwam er een man die vroeg of ze dit liedje ook wou zingen op het strand de dag erna op een verjaardag. Dit leek haar wel leuk en begon het toch te kriebelen. Ze trokken door naar de volgende camping waar Jaman ook later aankwam en zong hij spontaan een duet met haar waarvan de opnames gedeeld werden op de socials. De reacties die hierop volgden waren overweldigend. Ze kreeg zelfs vragen over waar ze te boeken was. Priscilla kreeg van Jaman ook een uitnodiging om op zijn grote concert in Geleen een paar liedjes te zingen. Op dat moment brak ze. Dit was echt iets wat ze wilde. Jarenlang had Priscilla dit tegengehouden om het eigen geluk op zij te zetten. Achteraf denkt ze dat het zo allemaal had moeten gaan. Na diepe dalen en veel te hebben meegemaakt was dit het moment om haar oorspronkelijke dromen waar te maken.

Ze dook de studio in om haar debuutsingle ‘Mijn Rots’ op te nemen die ze uitbracht bij platenlabel Nationale Artiesten Parade. De eigenaar van dit label, Ton van Gils, zag potentie in haar en had nog een heel bijzonder liedje op de plank liggen waar hij nog geen geschikte kandidaat voor had gevonden. Omdat het stemgeluid van Priscilla perfect voldeed aan alle criteria kreeg zij de vraag gesteld om zij het nummer ‘De Straatmuzikant’ op te nemen. Uiteraard leek haar dat een enorme uitdaging. Ze bleek de sleutel te zijn die de deuren voor producer/ muzikant Manfred Jongenelis en Ton van Gils opnieuw had geopend. Manfred en Ton waren jarenlang goede vrienden van elkaar. Toch kwam er op een gegeven moment een breuk in de vriendschap die tot voor kort nog niet hersteld was. De aanleiding om de plooien weer glad te strijken was een emotionele tekst die Ton jaren geleden al had geschreven over het levensverhaal van Manfred. Naast het muzikale succes schuilt er ook veel verdriet. In 2004 overleed op 4- jarige leeftijd zijn eerste dochtertje Esmeralda. De lachwekkende- en verdrietige kanten van Manfred zijn destijds door Ton op schrift gezet. Vanwege de vete die nadien ontstond bleef het concept in de bureaulade liggen. Omdat Priscilla Ophof vorig jaar op het pad kwam van Ton zag hij in haar de juiste zangeres om dit waargebeurde levensverhaal vanwege haar gevoelige volkse stemgeluid op te nemen. Priscilla vond dat een hele eer en kreeg na het lezen van de unieke tekst meteen kippenvel, maar stemde in met het voorstel.

Omdat er volgens Ton maar één persoon is die hierbij de juiste sound kan produceren nam hij, met lood in de schoenen, contact op met Manfred. Gelukkig zagen beide mannen openingen om een gesprek aan te gaan. Tijdens de opnames van de single ‘De Straatmuzikant’ was van alle kanten de ontroering zichtbaar. Priscilla wist op dat moment zeker dat ze zich verder als vertolkster van het levenslied wil profileren. Overigens heeft ‘De Straatmuzikant’ haar geen windeieren gelegd. Ze bereikte hiermee de ‘Sterren NL Top 25’ en won de strijd om het muziekfeest en mocht optreden tijdens het ‘Muziekfeest op het plein’ in Roermond. Op 18 augustus 2023 werden de beelden hiervan uitgezonden bij AVROTROS npo1 . Daarnaast werd ze benaderd door een aantal grote radiostations, om te zingen tijdens een groot openbaar evenement. De puzzel van Priscilla begint nu vorm te krijgen.......en dit is nog maar het begin.

Volg ons

Volg ons voor de laatste updates en geweldige muziek!